Media

Video

Video in de serie LUCAS Explains: How to Break the Glass Ceiling?

Dagbladen en nieuwswebsites

Er verschenen twee opiniestukken van mij in De Telegraaf:

  • ‘Stel ze tentoon, onze koloniale standbeelden’, 10 juli 2020.
  • ‘Uit ceremonie halen en op tournee sturen’, 12 september 2020.

Op 26 juli 2020 verscheen op nu.nl het stuk ‘Musea zijn al eeuwen hoeders van ongewenste beelden’, verkorte versie van mijn blog post voor Wetenschap.nu.

Op 14 september 2019 werd een blog post over het gebruik van de Middeleeuwen in het politieke discours van mijn hand genoemd in een stuk over bloggende wetenschappers in Trouw. De originele blog post op Over de Muur is hier in zijn geheel te lezen.

Audio

In april 2021 verscheen een aflevering van de Engelstalige podcast ‘My Favourite Mystic’ waarin ik over de 12de-eeuwse mysticus Bernardus van Clairvaux vertel.

Ik ben drie keer te gast geweest in de podcast Herwaarns, waarin maatschappelijk relevante thema’s worden besproken aan de hand van culturele objecten. In aflevering 4 over ‘De vrouwelijke held’ bespreek ik misschien wel dé bekendste heldin uit de Westerse geschiedenis: Jeanne d’Arc. Ook was ik te gast in aflevering 11 over ‘The female gaze’ en in aflvering 16 over ‘Moderne hervertellingen’, waarin ik de film The Green Knight bespreek.

In 2017 was ik te gast bij het programma OVT op NPO Radio 1, waar ik mocht vertellen over Middeleeuwse Jezuspoppen. Luister hier het fragment terug.